Toekomst bezorgmarkt [Deel 1]: Technologische Ontwikkelingen

De eerste drones met pakketjes vliegen al rond in Amerika, vandaag besteld is vandaag nog in huis, de Brexit, arbeidstekorten, duurzaam ondernemen en vele andere ontwikkelingen. Ook voor de bezorgmarkt staat er de komende jaren veel op de agenda. Hoe ziet HPE de markt veranderen, welke innovaties gaan er komen, zijn er hobbels en hoe gaat HPE mee met de ontwikkelingen binnen de markt? Benieuwd? Wij gaan het je vertellen, verdeeld over twee blogs. Vandaag Deel 1: Technologische ontwikkelingen!

“Moederbedrijf Google mag met drones pakketjes gaan bezorgen in de VS”

Zo opende de nieuwspagina www.dronewatch.nl haar pagina op 25 april dit jaar. Misschien wel de meest bijzondere ontwikkeling voor de komende jaren. Dit zou natuurlijk fantastisch zijn in Nederland en wellicht een oplossing voor de drukte op de wegen. Maar als je het artikel verder leest, dan kom je al gauw bij het volgende: “Plattelandsbewoners in de Amerikaanse staat Virginia krijgen binnenkort kleine online bestellingen per drone thuisbezorgd. Dat is mogelijk dankzij een vergunning die het bedrijf Wing heeft gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Om op deze manier drones in te zetten moest Wing bij de FAA aantonen dat de vluchten minder risico voor mensen op de grond met zich mee zouden brengen dan auto’s van bezorgdiensten. Omdat de drones lange afstanden afleggen moest Wing zich als airline inschrijven bij de FAA, dus niet als een reguliere drone-operator.”

Drones

Die drones zullen in ons dichtbevolkte land wat moeilijker te realiseren zijn. Het hangt namelijk af van de locatie. Zit je vlak onder Schiphol of bij Den Helder – waar ook een vliegveld is – dan mag daar niet gevlogen worden. Maar wie weet is het wel mogelijk op plekken waar weinig vliegverkeer is, zoals ze in Duitsland al worden gebruikt voor het bezorgen op de Duitse Waddeneilanden. Toch blijft het de komende jaren in Nederland naar ons idee een twijfelgeval. Daarentegen gaan drones de bezorgmarkt in de verdere toekomst perfect dienen. Want naast Google zijn ook Amazon, DHL en UPS al bezig met het testen van drones voor het bezorgen van pakketjes.

Digitalisering

De digitalisering is natuurlijk nog steeds in volle gang. De mogelijkheden lijken eindeloos, zo ook nu met 3D printen. Dat gaat ook een deel van de bezorgmarkt vervangen. Met een druk op de knop is het mogelijk om vanuit de Verenigde Staten een ontwerp te verzenden naar een 3D printer in Amsterdam. Er hoeft geen fysiek pakket te worden verstuurd vanuit Amerika, enkel de printopdracht en vervolgens bezorgen vanaf de printlocatie naar de eindbestemming. Erg interessant, ook voor HPE!

Alternatieve brandstoffen

HPE is een groene koerier, maar ook de mogelijkheden binnen milieubewust vervoer blijven zich verbeteren. Constante innovatie is nodig, onder andere om ook daadwerkelijk een groene koerier te blijven en die ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In de toekomst zal het bedrijfsverkeer overgaan op elektrisch rijden of andere alternatieve brandstoffen – ook voor grote afstanden. De accutechniek gaat enorm hard, de batterijen kunnen steeds langer mee en ook waterstoftechniek ontwikkelt zich snel. Binnen 5 jaar is de mindset veranderd en zal de meerderheid van bedrijfsvoertuigen dit op de rit hebben. Hier gaat HPE zeker snel in mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *