Heb jij een negatief beeld van koeriers? Tijd voor verandering!

Vijf belangrijke punten voor een koerier en waarom

Tijd om verandering te brengen in het imago van koeriers en pakketbezorgers! Want er zijn ook zeker bezorgers die, naast het zo snel mogelijk bezorgen van hun pakketten, wél denken aan representatief overkomen, andere weggebruikers en een milieubewuste rijstijl. In de ideale wereld zouden alle koeriers bewust deelnemen aan het verkeer. Hoog tijd om dit aantal te vergroten, dus delen de werknemers van HPE hun vijf belangrijkste punten voor koeriers!

Punt 1: Verantwoord in het verkeer

Wees een heer in het verkeer, dat is ons motto. Dat begint bij HPE met netjes kleden en de juiste omgangsvorm met de klant – een praatje op z’n tijd en een bak koffie hoort daar natuurlijk ook bij. Verantwoord op de weg betekent natuurlijk meer dan enkel aan de verkeersregels houden. Daarom hebben al onze koeriers de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ gevolgd. Dit programma leert om energie-efficiënter en slimmer te rijden. Op deze manier kunnen we de CO2-uitstoot terugdringen, veiliger rijden en ook niet onbelangrijk, geld besparen aan brandstof en onderhoudskosten!

Punt 2: Visitekaartje op wielen

Een nette auto, wie houdt er niet van? Dat brengt ons al snel bij schades.. Daar hebben we een hekel aan en daarom wordt elke auto regelmatig gecontroleerd op schade en indien nodig direct gerepareerd. Verder is een keer in de week even door de wasstraat een vaste prik, gecombineerd met een stofzuigbeurt. Goed, volgende stap, want een schoon voertuig is nog geen bedrijfszeker voertuig. Dus is het ook erg belangrijk elke week te kijken naar het oliepeil en bandenspanning en moet al het nodige gereedschap worden gecheckt, zoals sjorbanden, verpakkingen en de steekwagen.

Punt 3: Lading bergen

Hier moeten we echt even tijd en aandacht aan besteden! Niet alleen aan het bespreken van dit onderwerp, maar ook bij het daadwerkelijk bergen van de lading. Dit is niet even snel vastzetten, hoppa klaar en rijden maar. De lading moet zorgvuldig worden gezekerd, want bij schade is de continuïteit eruit. Daarom is het zekeren van de lading een belangrijk onderdeel van de opleiding. Elke beginnend koerier gaat eerst op stap met een ervaren werknemer om alle fijne kneepjes te leren. Dus nog even in het kort: goed vastzetten die lading!

Punt 4: Topografische kennis

Alleen met een TomTom ga je het niet redden. Een beetje gevoel voor topografie en kennis van het wegennetwerk is wel handig als het druk is op de weg en je een andere route moet kiezen. En wat dacht je van al die opengebroken binnensteden waar wij regelmatig op stuitten… Kennis van wegenstelsels komt ook heel oud van pas bij het ophalen van materialen voor beurzen en andere evenementen. Stel je strategisch op, zodat je niet achteraan in de rij hoeft te sluiten en voorkom dat jij en de klant uren moeten wachten. Dus snel bestuderen die Bosatlas!

Punt 5: Klantencontact

Oponthoud kun je niet voorkomen, laten we dat vooropstellen. Een hele belangrijke factor, mocht dit gebeuren, is dat je de klant even informeert dat de bezorging later is. Dit heb je namelijk niet altijd in de hand, dus mag je er van uit gaan dat daar begrip voor is. Zolang je het maar wel even netjes meldt…

Spreekt deze manier van werken jou aan? Neem contact met ons op!