Een terugblik op 2018!

Na het eerste kwartaal van het nieuwe jaar besloten we nog even terug te kijken op vorig jaar en we kunnen erg tevreden zijn! Want hoe kun je 2019 beter beginnen dan met de conclusie dat afgelopen jaar in meerdere opzichten een goed jaar was? Juist, daar konden wij ook geen antwoord op geven! Dat kwam voor ons als een aangename uitkomst. Benieuwd waarom het een goed jaar voor HPE was? We delen het graag met je, dus lees zeker verder!

Wagenpark

Een raadsel: Het heeft vier wielen, een stuur, blinkt, komt net uit de fabriek en een koerier wordt er erg blij van? Precies! Vorig jaar hebben we geïnvesteerd in ons wagenpark en rijden er nu vijf nieuwe duurzame HPE-voertuigen rond door Nederland. Al reden genoeg voor een goed jaar, want ze doen het fantastisch! Om 2019 helder en fris te beginnen zijn er – naast het wagenpark – ook andere praktische zaken aangepakt, zoals de website, betere ICT-voorzieningen, nieuw en beter gereedschap en een opfrisbeurt voor het kantoor.

Collega’s

Was er dan niks minder positief aan 2018? Tuurlijk, elk jaar heeft mindere momenten. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van een aantal collega’s wegens privéomstandigheden. Dat is altijd balen! Aan de andere kant betekent dit wel dat er nieuwe collega’s binnen het HPE-team zijn verwelkomd en zij doen het hartstikke goed!

Meegroeien

Verder hebben we mee kunnen groeien met onze vaste opdrachtgevers. Dat hield wel in dat we een selectie moesten maken en dus sommige klanten moesten afwijzen om zo meer aandacht te kunnen geven aan bestaande opdrachtgevers. Zo werken wij voor een aantal bekende kledingmerken, die momenteel erg actief zijn met het uitbrengen van nieuwe kledinglijnen, dus dat wordt knallen. De koeriers van HPE brengen enorme hoeveelheden samplekledingstukken naar studio’s om gefotografeerd te worden en dat gaat continu door. Dag in, dag uit.

Fietswinkel.nl

Daarnaast hebben we een nieuwe opdrachtgever waarvoor wij ook weer in de schoolbanken mochten. Zo rijden we sinds vorig jaar het hele land door voor Fietsenwinkel.nl – die ken je vast wel! Onze koeriers brengen de fietspakketten rond en doen ook de montage op locatie, dus onze koeriers hebben we opgeleid in het monteren van de verschillende fietsen. Wel zo fijn dat ze weten wat ze doen… Wij zijn er klaar voor!

Voorspelling 2019?

Dan ben je nu vast benieuwd wat de voorspellingen voor 2019 zijn? Zoals we begin vorig jaar eigenlijk al direct wisten dat het een goed jaar ging worden, kunnen we nu eigenlijk al zeggen dat 2019 een positief jaar gaat worden, maar wel met meer uitdagingen. Zo zijn we hard bezig ons voor te bereiden op de Brexit. ‘Ga je daar zo’n last van krijgen dan?’ Ja, een Brexit zal veel invloed hebben op de transport en koerierswereld – en heel veel anderen. Groot-Brittannië staat op de derde plek van landen waarmee Nederland handel drijft. Dat betekent voorbereidingen treffen, oftewel efficiënter werken en ervoor zorgen dat we snel kunnen terugschakelen, maar ook weer snel kunnen opschalen, mocht het met de economie weer beter gaan. Goed, tijd voor positieve gedachten. Laten we hopen dat we ongelijk hebben en allemaal op naar een succesvol 2019